gallery contemporary crafts norway
Galleri format Oslo
TIDLIGERE UTSTILLING

Prosjektrommet: Formbar Glassverksted
Julie Shirani Kausland, Eirin Bjørnsland Hansen, Kirsten Vikingstad Storesund
14.september–8.oktober

Norsk glasskunst spirer over hele landet og Galleri Format har gleden av å presentere tre unge glasskunstnere som arbeider tilsammen under navnet Formbar.


Formbar ble opprettet i 2016 og består av tre glasskunstnere fra forskjellige deler av landet; Julie Shirani Kausland (f.1984) fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen(f.1985) fra Elverum og Kirsten Vikingstad Storesund (f.1988) fra Karmøy. Fellesverkstedet ligger i Haugesund, nord i Rogaland og består av glassblåserverksted, atelier og galleri.


De har alle tre utdannelse i glassblåserhåndverket fra Orrefors og Kosta i Sverige og har bedrevet en profesjonell kunstpraksis i flere år allerede. De jobber stadig mot utvikling av eget kunstnerskap hvor fokuset ligger på godt håndverk, kunst og design.


Med forskjellige styrker som sammen gjør at de utfyller hverandre, lager de et dynamisk samspill mellom skapende og utøvende tilnærminger. Med utradisjonelle innfallsvinkler til materialet, fokuset på nytenkning i form og farge, handler det til syvende og sist om glass, teamarbeid og gleden av å skape. Som tre forskjellige kunstnere med et felles materiale og verksted utfordrer de hverandre og pusher seg til det det ytterste.  

Kirsten retter seg mot designmarkedet med unike verk til kunder som handler eksklusive møbel- og interiørvarer, Julie spesialiserer seg innen brukskunst og skaper glass for hjemmet av høy håndverksmessig kvalitet. Og sist men ikke minst jobber Eirin mot kunst i det offentlige rom som skulpturer, installasjoner og kunstobjekter.


I Galleri Formats prosjektrom viser de munnblåste lamper, bruksglass og dekorative objekter.

KOMMENDE UTSTILLINGER

UNiK - kuratert av Hege Barnholt
22.november–22.desember 2018
AKTUELL UTSTILLING

TIDLIGERE UTSTILLINGER